Danfoss vloerverwarming badkamer

Sorteer op:
Danfoss Icon App module
100,98(83,45 excl. BTW)
Bekijk alle opties >
Danfoss Icon radio Module
112,71(93,15 excl. BTW)
Bekijk alle opties >
Danfoss EFTM 150 matset | Elektrische vloerverwarming
277,08(228,99 excl. BTW)
Uitvoering:
1,5M2 - 225 Watt W
Bekijk alle opties >
Danfoss EFTM 150 matset | Elektrische vloerverwarming
371,73(307,21 excl. BTW)
Uitvoering:
3,5M2 - 525 Watt W
Bekijk alle opties >
Danfoss EFTM 150 matset | Elektrische vloerverwarming
727,22(601,01 excl. BTW)
Uitvoering:
10 M2 - 1500 Watt W
Bekijk alle opties >

Elektrische vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming is een populaire keuze voor de badkamer. Niet alleen blijven je voeten lekker warm als je uit de douche komt, vloerverwarming in de badkamer biedt ook de volgende voordelen:
  • Korte opwarmtijd.
  • Meestal geringe opbouwhoogte in de vloer.
  • Functioneert onafhankelijk van je centrale verwarming.
  • Kan direct op een tegelvloer of afwerkvloer worden aangebracht.

Danfoss vloerverwarming

Er zijn diverse merken waaruit je kunt kiezen als je besluit vloerverwarming te installeren in je badkamer, zoals E-heat, EasyHeat en Magnum. Wij hebben er bewust voor gekozen om alleen Danfoss vloerverwarming aan te bieden. Deze matten hebben slechts een hoogte van 3,5 cm, waardoor het niet nodig is om de vloer uit te hakken of uit te frezen. De meegeleverde Danfoss thermostaat houdt rekening met de benodigde opwarmtijd, zodat je vloer altijd op het gewenste tijdstip de juiste temperatuur heeft. Kwalitatief gezien valt dit systeem van Danfoss wat ons betreft in een hogere klasse dan vele andere merken.

Waarom badkamer vloerverwarming?

Meer dan in andere ruimten in huis, is het in de badkamer fijn als de ruimte aangenaam warm is. Door elektrische vloerverwarming toe te passen, kun je de temperatuur in je badkamer geheel onafhankelijk van je centrale verwarming instellen. Je kunt het dus gemakkelijk een paar graden warmer maken in de badkamer ten opzichte van de rest van het huis. Daarnaast biedt vloerverwarming in de badkamer het voordeel dat de ruimte snel opwarmt.

Neemt geen ruimte in beslag

Badkamers zijn vaak klein en moeten zo praktisch mogelijk worden ingericht. Door in plaats van een gewone radiator te kiezen voor vloerverwarming, houd je weer ruimte over voor je badkamermeubels. 

Nieuwe of bestaande badkamer

Bij nieuwbouw wordt tegenwoordig vrijwel altijd gekozen voor vloerverwarming in de badkamer. De vloerverwarmingsmatten worden dan gelegd voordat de badkamer wordt betegeld, en er hoeft bij het indelen van de badkamer geen rekening te worden gehouden met de locatie van radiatoren.

Ga je je bestaande badkamer verbouwen en leg je een nieuwe vloer? Ook dan is het de moeite waard om vloerverwarming te overwegen. De vloerverwarmingsmatten van Danfoss zijn maar 3,5 cm dik, dus uithakken of frezen in de vloer is dan niet nodig.

Danfoss mattensets

We leveren Danfoss mattensets van 1 t/m 10 m2, zodat je precies de oppervlakte kunt kiezen die je nodig hebt. De sets zijn eenvoudig te installeren en worden geleverd inclusief een Nederlandstalige handleiding.